"Warning: exec() has been disabled" message

13 years 2 weeks ago #14435 by RDWebMaker
Can anyone tell me why these two errors have appeared in the Configuration Manager, and what I need to do to fix them? Thanks - in advance!


Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/*****/public_html/administrator/components/com_comprofiler/imgToolbox.class.php on line 625

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/*****/public_html/administrator/components/com_comprofiler/imgToolbox.class.php on line 633
12 years 10 months ago #17547 by Syrinx
I have just noticed I am having this exact same issues on all my Community Builder sites' configuration manager.

Can anyone shed some light on this?

In what way is this affecting CB?
12 years 10 months ago #17554 by beat
Nothing serious to bother about: it's the autodetection of ImageMagic and NetPBM image processing programs which, if installed, can be used for the avatars resizing.

But as your ISP has disabled the ability to execute a program from PHP, the test fails (and displays a warning message for each of these two).

This thread shows a possible fix to this small problem (which is only esthetics in the backend):

www.joomlapolis.com/component/option,com_joomlaboard/Itemid,/func,view/catid,30/id,15727/#15727

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info
12 years 9 months ago #19839 by rpitera
Beat, I've read this (the referenced post) at least 5 times and I STILL cannot fathom what needs to be changed and where. (And according to the reply = which is from 8/10 and still unanswered, I'm not the only one..;)

Do you think you could post simple instructions like all of your fixes; i.e. "at line # in /administrator/components/com_comprofiler/imgToolbox.class.php add/change/edit..etc" and make THAT the sticky?

Thanks...:cheer:
12 years 9 months ago #19867 by beat
CB 1.0.1 fixes that problem. Please Update to 1.0.1 (highly recommended).

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info
12 years 9 months ago #19870 by rpitera
beat wrote:

CB 1.0.1 fixes that problem. Please Update to 1.0.1 (highly recommended).


Umm, I am running CB 1.0.1 stable. The error appears since I modified my php.ini according to the new guidelines posted at the Joomla Forums. They suggested the following:
[code:1]allow_url_fopen = OFF
register_globals = OFF
disable_functions = show_source, system, shell_exec, passthru, exec, phpinfo, popen, proc_open[/code:1]
Since exec() calls are turned off the tests no longer work, as expected, but I do not understand the hack the way it is presented in the thread.

Unless you're saying that I am going to far by blocking these calls.
Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.410 seconds
Facebook Twitter Google LinkedIn