UddeIM redirects to wrong website

10 years 2 months ago #66690 by datatrond
Hi!

When I send a message with UddeIM 1.1 it is sent successfully and is also received successfully, BUT when i push the "send" button I'm redirected to the contentpage "Example FAQ Item 2" that was included in the Joomla 1.0.15 install (Rockettheme populus rocketlauncher).

Is this a bug?
How may I fix this?
10 years 2 months ago #66704 by slabbi
No, its not a bug. There is a problem with your installation.

Please check following:
1. Have you created a menu link to uddeIM component?
2. What ItemId has the menu link? When you deinstall a component an reinstall it this ItemId changes, so the menu link it not longer valid (note that uddeIM uses this link to get the correct ItemId).
3. When you check the source of the compose page, to which URL is used for the SEND button?
4. Do you use SEF? Maybe a 4rd party SEF? How do the URL of the compose page look like?

uddeIM & uddePF Development
Google+ profile: plus.google.com/u/0/b/117839921924782901705/
CB Language Workgroup
CB 3rd Party Developer
1 year 2 months ago #295730 by Cypher666
Hi,

I have the same problem.


1. Have you created a menu link to uddeIM component?
Yes. To the Inbox and the outbox.


2. What ItemId has the menu link?
This is the one and only menu url to UddeIm Inbox component
index.php?option=com_uddeim&view=select&id=1

This profile link from the lists
http://domain/component/comprofiler/userprofile/userxyz?Itemid=513

And this is the link from the profilelink in Uddeim Inbox
http://domain/component/comprofiler/userprofile/userxyz?Itemid=101

I have al link to the default page (Homepage CB Registration) with the id 101

The ID 513 looks to the comprofiler component

Here the menu database entries:

101 footer-menu Homepage register register index.php?option=com_comprofiler&view=registers component 1 1 1 10279 0 0000-00-00 00:00:00 0 1 16 {"menu-anchor_title":"","menu-anchor_css":"","menu_image":"","menu_text":1,"menu_show":1,"page_title":"Homepage","show_page_heading":"0","page_heading":"","pageclass_sfx":"","menu-meta_description":"","menu-meta_keywords":"","robots":"","secure":0} 11 12 1 * 0

513 main COM_COMPROFILER com-comprofiler com-comprofiler index.php?option=com_comprofiler component 1 1 1 10279 0 0000-00-00 00:00:00 0 1 ../components/com_comprofiler/images/icon-16-cb.png 0 {} 187 204 0 1


When you deinstall a component an reinstall it this ItemId changes, so the menu link it not longer valid (note that uddeIM uses this link to get the correct ItemId).

I deinstalled CB - i installed CB
I deinstalled UddeIm - i installed UddeIm

no success



3. When you check the source of the compose page, to which URL is used for the SEND button?
Sending messages works well

4. Do you use SEF? Maybe a 4rd party SEF?
How do the URL of the compose page look like?

No, i only use core sef functions. When i disable core sef - nothing changes.

I hope someone can help me :)

Greetings
Moderators: beatnantslabbikrileon
Time to create page: 0.385 seconds
Facebook Twitter Google LinkedIn