"Not Authorized" error

11 years 11 months ago #78790 by Rapunzl
Replied by Rapunzl on topic Re:"Not Authorized" error
Do you have legacy enabled?

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

11 years 11 months ago #78796 by dangier
Replied by dangier on topic Re:"Not Authorized" error
Rapunzl,
Would you please clarify what you mean by legacy enabled? Where is that setting?

Please Log in to join the conversation.

11 years 11 months ago #78800 by Brefar
Replied by Brefar on topic Re:"Not Authorized" error
I finally figured out that I did not have the read/write permissions set correctly on my files on the server. Once I figured that out, I was able to make my changes.

I changed all the files in my installation to be owned by the web user and set permissions to be 644.

Thanks,
Bret

Please Log in to join the conversation.

11 years 11 months ago #78801 by Rapunzl
Replied by Rapunzl on topic Re:"Not Authorized" error
Glad you got it working. :)

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

11 years 11 months ago #78826 by dangier
Replied by dangier on topic Re:"Not Authorized" error
I must not have been clear in my last post. I installed CB 1.2R3 but I'm still getting the "Not Authorized" error. So, it's not working.

Any ideas to fix it?

Please Log in to join the conversation.

11 years 11 months ago #78827 by Brefar
Replied by Brefar on topic Re:"Not Authorized" error
Have you double checked your permissions on the files? Usually, when you upload the files via your account FTP user, they do not get uploaded with the same permissions as what you need.

In my case, I first checked to see who owned the files, and it turned out to be my user account logon. However, when Joomla is executing and modifying files, it does it as Nobody. It may be different on your system, or a different user. So, I changed all my files to be owned by Nobody, and then CHMODed them to 644.

As soon as I did that, I no longer got the "Not Authorized" error, and a number of other things worked much better as well.

I hope this helps.

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.397 seconds

Facebook Twitter LinkedIn