First Login URL Addles Menu Assignments

12 years 4 months ago #69815 by rbryanh
I've designated

index.php?option=com_comprofiler&task=userDetails&Itemid=62

as a "URL for first login visit". When the user logs on for the first time, the URL

index.php?option=com_comprofiler & amp;task=userDetails & amp;Itemid=62

is generated. (Spaces inserted to force character codes to display correctly.)

This breaks the menu assignments for menu 62 - the first logon page displays without them. If I manually replace $amp; with & in the ULR, everything displays correctly.

Suggestions welcome. ;)

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 months ago #69868 by Rapunzl
Replied by Rapunzl on topic Re:First Login URL Addles Menu Assignments
That URL sends you to the admin's profile. I think you're looking for:

[code:1]index.php?option=com_comprofiler[/code:1] to view their profile or [code:1]index.php?option=com_comprofiler&task=userdetails[/code:1] to edit their profile.

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 months ago #69881 by rbryanh
Replied by rbryanh on topic Re:First Login URL Addles Menu Assignments
Thanks, but my question wasn't really which URL to use, but the way in which CB formats it.

The issue seems to be that the URL CB creates for first time login contains the uninterpreted special entity & rather than simply &.

While the target content loads, this breaks Joomla's menu assignments, so that the content appears without the modules that are assigned to the Itemid in the URL.

This is admittedly a bit over my head, but I note it happens only with the first time login URL, and wondered how I might create a workaround.

But perhaps I'm being overambitious. :blush:

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 months ago #69898 by Rapunzl
Replied by Rapunzl on topic Re:First Login URL Addles Menu Assignments
I never had a problem with the first time URL. Are you sure you're using the latest CB1.2 RC2? I had a problem with my template breaking in the previous version, but I thought they corrected that? I guess Nant or Beat will have to answer this one.

:huh:

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 months ago #69905 by rbryanh
Replied by rbryanh on topic Re:First Login URL Addles Menu Assignments
Thanks for your quick reply. B)

I'm running CB1.2RC2 with Joomla 1.5.5.

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 months ago #69914 by Rapunzl
Replied by Rapunzl on topic Re:First Login URL Addles Menu Assignments
weird... is it specific to one browser? :huh:

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.466 seconds

Facebook Twitter LinkedIn