[SOLVED] Values from Fields in Group Field not being saved

3 weeks 3 days ago #324479 by krileon
CB Conditional did not use to work on fields inside of field group fields. They now do. This means conditions you had configured on them are now suddenly working. Please be sure to either remove those conditions or that they are configured correctly.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

3 weeks 3 days ago - 3 weeks 3 days ago #324484 by autobahn
OK, I did that but with the same results.

After re-publishing CB Conditional:

I set all of the five Query Drop Down fields in the Field Group to have no conditions attached. I manually cleared any legacy values to be certain and checked them again after saving each field (see attached images 1-3). CB Conditional for all five fields are set to Normal CB Settings.

Image 4 shows the input for the five fields, where values are entered for all five of them.

Then I clicked Save.

Image 5 shows what is displayed after the database has been updated. The first two fields have been saved as expected, the last three have been set to NULL instead of being updated with the selected values.

To confirm, I checked the Group Field value in comprofiler and it contains:

[{"cb_make_extra":"Vauxhall","cb_model_extra":"Lotus Carlton","cb_series_extra":"","cb_version_extra":"","cb_body_extra":""}]

It should contain:

[{"cb_make_extra":"Vauxhall","cb_model_extra":"Lotus Carlton","cb_series_extra":"-","cb_version_extra":"-","cb_body_extra":"Saloon"}]

Attachments:

Please Log in to join the conversation.

3 weeks 3 days ago #324492 by krileon
What field types are cb_series_extra, cb_version_extra, and cb_body_extra? Are those your query select fields? Are there any other query select fields in the field group? Please PM backend super user login credentials and will take a look. I've a full test case with conditions, query selects, and more in a double nested field group working fine so there has to be a configuration issue somewhere here.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

3 weeks 2 days ago #324502 by autobahn
PM sent.

Please Log in to join the conversation.

3 weeks 2 days ago #324512 by krileon
Ok, looks like there is a bug present. Was able to find the cause and am working on a fix that will be out today. Updates for CB Conditional, CB Field Groups, and CB Privacy will be available as am improving the trigger fired by CB Field Groups.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

3 weeks 1 day ago #324516 by krileon
Ok, this is now fixed. Please be sure to update the following on your local test install and see if your issue persists.

CB Field Groups
CB Conditional
CB Privacy


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
The following user(s) said Thank You: autobahn

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.601 seconds

Facebook Twitter LinkedIn