[SOLVED] Language Strings missing or misconfigured?

2 months 1 week ago - 2 months 1 week ago #325633 by dhphllps
J!4.0.0-rc4
PHP 8.0.8
MySQL 5.7.17
CB 2.6.0+build.2021.06.28.15.38.58.c5219011c
Language: default (English)

On the CB registration form, some description strings are not being rendered:

First Name description is rendered as UERREGWARN_FNAME
Last name: UEREGWARN_LNAME
Username: UEVALID_UNAME

The UE is in italics and there are no underscores around it. _UE_REGWARN_FNAME, _UE_REGWARN_LNAME, and _UE_VALID_UNAME are all in the language plugin.

Please Log in to join the conversation.

2 months 1 week ago #325634 by krileon
Replied by krileon on topic Language Strings missing or misconfigured?

The UE is in italics and there are no underscores around it.

That is very strange and suggest something is altering it before language parsing can take place. Do you have Translations Highlighting enabled in CB > Configuration > Integrations?


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

2 months 1 week ago - 2 months 1 week ago #325635 by dhphllps
Replied by dhphllps on topic Language Strings missing or misconfigured?
Translations highlighting was not enabled. Enabling it as "Markers and list untranslated strings" shows the following results:


Untranslated strings on this page: Keys Default string Translated string
UEREGWARNFNAME_f30482 <p><em>UE</em>REGWARN_FNAME</p> <p><em>UE</em>REGWARN_FNAME</p>
UEREGWARNLNAME_367265 <p><em>UE</em>REGWARN_LNAME</p> <p><em>UE</em>REGWARN_LNAME</p>
UEVALIDUNAME_df3556 <p><em>UE</em>VALID_UNAME</p> <p><em>UE</em>VALID_UNAME</p>
UE_DATE_FORMAT UE_DATE_FORMAT
UE_TIME_FORMAT UE_TIME_FORMAT
HI_FORMATNAME_144616 *Hi, [formatname]* *Hi, [formatname]*

Please Log in to join the conversation.

2 months 1 week ago #325636 by krileon
Replied by krileon on topic Language Strings missing or misconfigured?
Do you have language overrides configured in CB > Plugin Management > Default language (English) for those strings? I don't have any explanation for that. I can't think of any reason for CB to do this or how it could even do this without being translated to output like that.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

2 months 1 week ago - 2 months 1 week ago #325637 by dhphllps
Replied by dhphllps on topic Language Strings missing or misconfigured?
I do have three overrides (CATEGORY_3adbdb, ARTICLE_5e2f8e, and ARTICLES_TITLE) but none of those strings. The email and password description strings are getting translated correctly.

I only noticed this after the update to rc4, but I hadn't looked at that form in a while, and in fact hadn't actually used it ever, since all users were entered in the back end.

Please Log in to join the conversation.

2 months 1 week ago - 2 months 1 week ago #325638 by krileon
Replied by krileon on topic Language Strings missing or misconfigured?
Ah, those are description language strings. Your Joomla editor likely just broke them with formatting. Edit the first name, last name, and username fields in CB > Field Management then fix their Description parameters so that the only thing in the field is the language string. Any surrounding HTML, etc.. will break the translation.

Usually you can click the "Toggle Editor" button so it's a plain textarea and just replace whatever is there with the raw language string then save. Joomlas editor can be pretty abusive with forcing paragraph elements around the first line, which you can also turn off in Joomlas editor settings in Extensions > Plugins > Editor - TinyMCE by setting "New Lines" to "BR Elements".


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.161 seconds

Facebook Twitter LinkedIn