Joomfish translations not appearing

12 years 4 months ago #57621 by jessi
Hi, this is my first post. I hope I'm using the right forum.

Does anyone have any idea why, after installing the Joomfish content elements for CB, and happily translating tabs and fields in Joomfish, none of my translations are appearing on my site? :S

I have a Spanish language file and it is translating some items, but it can't translate those tabs and custom fields, and I really want to!

We have:
joomla 1.0.13
joomfish 1.8.2
community builder 1.1

Does anyone have any ideas of what I could try to make it work?

Many thanks!

Jessi Hance

p.s. I will also post this question on the joomfish forum. I'm not trying to pick on CB, just hoping someone has an idea.

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 months ago #58155 by md5
Replied by md5 on topic Re:Joomfish translations not appearing
I have made in administrator/components/com_joomfish/contentelements two definition files:

comprofiler_fields.xml
======================
[code:1]<?xml version="1.0" ?>
<joomfish type="contentelement">
<name>CB fields</name>
<author>Stanislav Osipov</author>
<version>1.8</version>
<description>Definition for the fields of Community Builder module</description>
<reference>
<table name="comprofiler_fields">
<field type="referenceid" name="fieldid" translate="0">ID</field>
<field type="titletext" name="title" translate="1">Field Name</field>
</table>
</reference>
</joomfish>[/code:1]
======================
and
comprofiler_field_values.xml
============================
[code:1]<?xml version="1.0" ?>
<joomfish type="contentelement">
<name>CB field values</name>
<author>Stanislav Osipov</author>
<version>1.0</version>
<description>Definition for CB field values</description>
<reference>
<table name="comprofiler_field_values">
<field type="referenceid" name="fieldvalueid" translate="0">ID</field>
<field type="titletext" name="fieldtitle" translate="1">Field Value</field>
</table>
</reference>
</joomfish>[/code:1]
============================
than, i've translated some fields, but have no results on frontend after that.

Possible, i don't know, what more i need to enable.
Joomla 1.5.1
Joom!Fish 2.0
CB 1.1

Please Log in to join the conversation.

12 years 3 months ago #58470 by Gdeangeli
Replied by Gdeangeli on topic Re:Joomfish translations not appearing
Hi Jessi Hi Md5

Il have a bilingual French/English site and
I have the same problem: translations of tabs and fieds are not displayed on front end.
If you find a solution, please share it!
Regards
Gérard

Gdeangeli

Please Log in to join the conversation.

12 years 3 months ago #58550 by Brun
Replied by Brun on topic Re:Joomfish translations not appearing
Some problem:
Joomla 1.0.13
CB 1.1
Joomfish - 1.8.2
CB content
Content Element files for Community Builder

I don`t see translate result :(

Please Log in to join the conversation.

12 years 3 months ago #58627 by beat
Replied by beat on topic Re:Joomfish translations not appearing
CB has it's own translation factory.

Just define new _UE_USER_xyz strings in the CB language file, and use those as field values and titles, and tab titles. No joomfish required.

Don't forget to backup your work, specially before upgrading CB as you would loose it, and to add adding the strings to your upgrade procedure.

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info

Please Log in to join the conversation.

12 years 3 months ago #58637 by jessi
Replied by jessi on topic Re:Joomfish translations not appearing
A reply from someone in the know! Thanks, Beat! I need a little more help to understand what you're saying. ;)

beat wrote:

Just define new _UE_USER_xyz strings in the CB language file, and use those as field values and titles, and tab titles.


I've never defined something new in a language file, but I'm trying. My first attempt did not work. What should the xyz part be?

For example, one of the tabs I'm trying to translate says Ads. I want it to say Noticias.

I tried adding this line to the language file:
DEFINE('_UE_USER_Ads','Noticias');
But that must not be right, because the tab didn't get translated.

Again, I tried adding this to translate a custom field "About Me:"
DEFINE('_UE_USER_About_Me','Acerca de Mí');
I also tried
DEFINE('_UE_USER_cb_aboutme','Acerca de Mí');
since cb_aboutme is the field name in the CB Field Manager admin screen,
and no go. I'm sure I'm trying to be too literal, but what goes after _UE_USER_ ?

And don't worry about backing up. I do that religiously. :)

Thanks for your help,

Jessi

Post edited by: jessi, at: 2008/03/11 00:40

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.437 seconds

Facebook Twitter LinkedIn