Registration problems

12 years 5 months ago #93623 by jlb4350
Registration problems was created by jlb4350
I run a site with the following configuration in community builder:

Require admin approval: Yes
Require email confirmation: No

I have the pending approval email configured correctly.
I have the welcome email configured correctly.

Moderator approve users: Yes / Admins and Super admins
Send moderators emails: Yes

I have all of my fields set as required.

Here's my problem:

I've tested this many times myself and always receive a message after the registration that says "an administrator must approve your registration before you log in"

I also receive an the pending approval email, and once I approve myself, I receive the welcome email.


However, sometimes I will receive an "account details" email for someone who registered, rather than the "action required" email.

Upon checking with the registrants, one told be they received an email with a confirmation link. Once they click the link, they could log in.

I never had to approve the person before they logged in.

Also, when I checked their user information in the CB User Management, their first name, last name, and other required fields are blank. I don't know how they registered without filling out these fields?

I have the "require email confirmation" turned off and require admin approval turned on.

I really need to be able to approve users before they access the site.

So basically, some users require my approval, and some do not before they log in.

Are there any suggestions as to how to fix this?

Post edited by: jlb4350, at: 2009/04/02 19:45

Please Log in to join the conversation.

12 years 5 months ago #93626 by nant
Replied by nant on topic Re:Registration problems
What CB version?
What PHP version?
What Joomla version?

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #103438 by hotmonkeyac
Replied by hotmonkeyac on topic Re:Registration problems
Oh I'm SO glad you posted this. I've actually been having this issue for about 6 months now. The EXACT same problem. Here's a little bit more to add:

The emails I expect to get are:

ACTION REQUIRED! New User Registration Pending Approval


...which contain their user info. I can then go into the backend and approve them. HOWEVER, I often get emails that say:

Hello Frank,

A new User has registered at SITE.
This e-mail contains their details:

Name - mike lang
e-mail - mlang@blah.com
Username - mlang

Please do not respond to this message as it is automatically generated and is for information purposes only.


I go to the back end and look at their profile but they show up as Enabled, Unconfirmed, Unapproved, whereas most people would show up as Disabled, Confirmed, Unapproved.

Furthermore, as stated above, I go into the user's profile and all of the required fields (First Name, Last Name, etc) are blank. How can this be?

I am on:

PHP 4.4.9
Joomla: 1.5.0
CB: 1.1

Please help!

Thanks

Post edited by: hotmonkeyac, at: 2009/06/30 04:03

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #103442 by nant
Replied by nant on topic Re:Registration problems
hotmonkeyac wrote:

I am on:

PHP 4.4.9
Joomla: 1.5.0
CB: 1.1

Please help!

Thanks

Post edited by: hotmonkeyac, at: 2009/06/30 04:03


Upgrade to PHP 5 and CB 1.2.1 --> a must for security reasons!

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.180 seconds

Facebook Twitter LinkedIn