[SOLVED] settings page really slow

11 years 2 months ago #119226 by ThePiston
Replied by ThePiston on topic Re:settings page really slow
I can't quite call it solved as this huge query happens on all Admin pages, not just this one. It's probably joobi, but I can't be positive just yet. I'll fix the query problem and then get back to this post, I promise.

CB 2.3, CBsubs 4.3, PHP 7.1, J! 3.9.X

Please Log in to join the conversation.

11 years 2 months ago #119259 by ThePiston
Replied by ThePiston on topic Re:settings page really slow
I found the offending plugin and disabled it. I no longer have the huge jos_session query but that page is still slow. It takes about 30 seconds and then it seems normal. If this is not happening to everyone then it must be a conflict somewhere. It's not a deal breaker by any means. Any ideas?

CB 2.3, CBsubs 4.3, PHP 7.1, J! 3.9.X

Please Log in to join the conversation.

11 years 2 months ago #119265 by krileon
Replied by krileon on topic Re:settings page really slow
ThePiston wrote:

I found the offending plugin and disabled it. I no longer have the huge jos_session query but that page is still slow. It takes about 30 seconds and then it seems normal. If this is not happening to everyone then it must be a conflict somewhere. It's not a deal breaker by any means. Any ideas?


30 seconds is not normal, but it also depends on server or connection, etc... Typically from what debug information I've monitored it should take roughly 5 seconds, but no greater then roughly 10 seconds.

I recommend disabling CB plugins and Joomla plugins until you see a large shift in load times as this will help determine what the cause is.

Post edited by: krileon, at: 2009/12/15 14:37


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

11 years 2 months ago #119527 by ThePiston
Replied by ThePiston on topic Re:settings page really slow
I just installed Win7 on my home machine and the settings page doesn't hang. Not sure what it is, some sort of conflict with whatever I have installed on XP I guess.

CB 2.3, CBsubs 4.3, PHP 7.1, J! 3.9.X

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.405 seconds

Facebook Twitter LinkedIn