Captcha image there but no letters!

12 years 2 weeks ago #195993 by nant
Replied by nant on topic Re: Captcha image there but no letters!

Riba wrote: Okay, it seems this is the cause:
bugs.php.net/bug.php?id=51315


Yup - that looks like the real issue/bug!

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 weeks ago #195994 by Riba
Replied by Riba on topic Re: Captcha image there but no letters!
I have found the solution! :) Very crude but works reliably.

Just duplicate the line:
$textbox = imagettfbbox($font_size, 0, $this->font, $code) or die('Error in imagettfbbox function');

so that imagettfbox gets executed twice in a row. This produces the output 100% percent of the time. Not sure if there is a more elegant solution.

Please Log in to join the conversation.

11 years 1 month ago #221902 by issacos
Replied by issacos on topic Re: Captcha image there but no letters!
Sorry for being a noob, but I was not able to find it anywhere in the forums. I am new to Joomla and CB and I am also the admin to the server. I need to know how to enable/install GD/Freetype. Any help you can provide would be appreciated. Thanks

Please Log in to join the conversation.

11 years 1 month ago #221914 by nant
Replied by nant on topic Re: Captcha image there but no letters!

issacos wrote: Sorry for being a noob, but I was not able to find it anywhere in the forums. I am new to Joomla and CB and I am also the admin to the server. I need to know how to enable/install GD/Freetype. Any help you can provide would be appreciated. Thanks


As a Professional member you should post your support requests on the Professional support forums otherwise it might get missed.

GD/freetype is something your host needs to do for you as it is compiled with PHP.

Please Log in to join the conversation.

11 years 3 weeks ago #223693 by jonnysupersonic
Replied by jonnysupersonic on topic Captcha image there but no letters!
Hi All

I am using CB 1.9 on Joomla 2.5.9.

The CB Captcha is 2.4

I am also getting intermittent views of the letters.

Anyone have a simple fix?

Please Log in to join the conversation.

10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #227289 by xpatman
Replied by xpatman on topic Captcha image there but no letters!
This maybe an old thread, but I am having a problem with the CB Captcha that I downloaded when I was a Advanced member

I run two sites which are both the same, one main, one backup/test.



On main site (2) the CB Captcha has stopped working both in the back and front ends (see pic) yet on Site 1 all is fine

Any ideas
Joomla! 2.5.10
CB 1.9
cbcaptcha_2.4

I have removed-reinstaled cb captcha_2.4
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.339 seconds

Facebook Twitter LinkedIn