Have problem with Arabic, plz help

12 years 2 months ago #67050 by I_AM_LEGEND
Have problem with Arabic, plz help was created by I_AM_LEGEND
I have a website using CB1.2 installed on joomla1.5 ,MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8) ,MySQL connection collation: UTF-8_general_ci

using hwdvideo as video gallery
rssgallery2 as photo gallery
uddeim as private messages system

myblog and jomcomment

my interface is English
my users write in Arabic

and i faced many problems:

-when i write arabic words in registration fields it appear as ??????

-while sending private message in arabic, add a video with arabic title or describtion, or upload an image with rabic title also apear as ????????

my website depends on arabic, and I must solve these problems,,, please any one help me..

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #67221 by beat
Replied by beat on topic Re:Have problem with Arabic, plz help
Hard to tell without an url ?

All I can tell, it works in Greek and other utf-8 languages of CB testteam.

having ???? when typing-in seems a browser issue :S

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #67265 by I_AM_LEGEND
Replied by I_AM_LEGEND on topic Re:Have problem with Arabic, plz help
Thank you for your reply,

this is my website url:

www.pallook.com

you can take a look and tell me please .

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #67508 by beat
Replied by beat on topic Re:Have problem with Arabic, plz help
I_AM_LEGEND wrote:

Thank you for your reply,

this is my website url:

www.pallook.com

you can take a look and tell me please .


I'm getting "Closed for maintenance please visit after 2 days"

with username and password request.

Can't accces, sorry.

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #67509 by I_AM_LEGEND
Replied by I_AM_LEGEND on topic Re:Have problem with Arabic, plz help
I will send you an administrator user name and password
to take a look.

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #67516 by beat
Replied by beat on topic Re:Have problem with Arabic, plz help
took a look.

- your template outputs a blank line at top of html source output. Not sure if that can affect something but doubt it.

- i could paste successfully an arab word in interests field on my local install (once i set it to utf8).
- and could see that this gets echoed correctly in field edit, but not after saving in profile and when editing again.

As it's joomla 1.5 it should be utf8 by default.

However my guess is that your database collation for at least CB fields (jos_comprofiler) is not utf8. Maybe utf8 is not the default mode of your database ?

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.468 seconds

Facebook Twitter LinkedIn