Internal Server Error (500) during Installation

12 years 1 month ago #74766 by michiganlaw
Replied by michiganlaw on topic Re:Internal Server Error (500) during Installation
Hello,

I'm facing this same problem. I tried setting the permissions on the components/com_comprofiler directory and rerunning the step 2 link to no avail.

I have extracted the pluginsfile.tgz file on my local drive and see the structure as extracted. I am a bit unclear as to where to put this? do I create a PLUGIN directory under the components/com_comprofiler directory and the copy the structure there ?

Once that is done do I then delete the pluginsfile.tgz file to get past the install check ?

Please Log in to join the conversation.

12 years 1 month ago #74774 by Rapunzl
If you have Joomla FTP enabled, try disabling. Also, set error reporting to default and debug off. All of these tend to slow down server response and can affect installations regardless of high execution time settings.

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

12 years 1 month ago #74794 by michiganlaw
Replied by michiganlaw on topic Re:Internal Server Error (500) during Installation
OK, I've tried to disable FTP from the global configuration / server section of Joomla but I get an error when I try to save:

An Error has occurred! Unable to open configuration.php file to write!

At this point I have uninstalled CB and tried to reinstall using Methods 1 & 2 as described in the documentation and get the same results as described earlier in this thread (ie plugisfiles.tgz still exists)

:(

Please Log in to join the conversation.

12 years 1 month ago #74795 by Rapunzl
This is definitely a permissions setting. It looks as if you need to change the com_comprofiler directories under /components and administrator/components both to writable (755 should be sufficient)... and all files under both directories should be at 644.

Post edited by: Rapunzl, at: 2008/09/18 20:16

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

12 years 1 month ago #74803 by michiganlaw
Replied by michiganlaw on topic Re:Internal Server Error (500) during Installation
The settings on both of those folders (after uninstall and reinstall attempt) is 755.

Please Log in to join the conversation.

12 years 4 weeks ago #75079 by martin.heinz
Replied by martin.heinz on topic Re:Internal Server Error (500) during Installation
Hello Beat,

it was a timeout problem. Using the php.ini I set the maximum execution time to 300 s, and then it worked. But before I had manually to remove each rest of the old installation tries.

It would be helpful to get an overview with ALL directory and file structure of the community builder components, so that a complete manual installation (similar as the Joomla updating process) is possible.

Best regards

Martin

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.408 seconds

Facebook Twitter LinkedIn