Emails don't send the language translations

10 years 1 month ago #104231 by carlosleon0615
Hi,

Under the "Presentation" tab of my plans, I set the "Email on first activation" section to the following:

Subject: ThankYou_EmailSubject
Body: ThankYou_EmailBody

I defined those "place-holder" strings in the language files:
"ThankYou_EmailSubject" => "Your subscription is now active"
"ThankYou_EmailBody" => "Thank you for subscribing!"

The emails are sent with the "place-holder" strings and Not with the actual translations!

So the subject reads: ThankYou_EmailSubject
And the body reads: ThankYou_EmailBody

This is a big deal for me. Can anyone help?

Thanks!

Carlos
10 years 1 month ago #104242 by krileon
Did you put the language strings in CBSubs language file or CBs language file?


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Templates - CBSubs - Hosting - Forge - Incubator - GroupJive
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM EST to 4:00 PM EST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
10 years 1 month ago #104247 by carlosleon0615
In the CBSubs language files.
10 years 1 month ago #104843 by krileon
Will require further investigation, sorry for the inconvenience.

*Update*
Confirmed, was able to duplicate your results. Fixed for next maintenance release (veyr soon).

#1144

Post edited by: krileon, at: 2009/07/14 15:36


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Templates - CBSubs - Hosting - Forge - Incubator - GroupJive
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM EST to 4:00 PM EST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
10 years 1 month ago #104947 by carlosleon0615
Trying to find a workaround, I tried the following which would actually work maybe even better for me:

- CBSubs' "Allow Free Registered Users" = NO
- Plans do NOT send Emails on Activation
- CB Welcome email set to use translation strings

This way, user only gets 1 email with their registration info Plus telling them that their subscription is active.

I defined my custom Email language string in CB's default_language.php and in spanish.php.

HOWEVER, the "Welcome Email" is always sent in the default language (English) and NOT in the language selected by the user upon registration (through the Joomfish module). :(

So, translation strings don't seem to work in the CB's Welcome email either!

Do you know if I'm doing something wrong? How can I send the Welcome Email in the language selected by the user when registering?

Thanks,

Carlos
10 years 1 month ago #105008 by krileon
All fixed, please download CBSubs 1.0.2.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Templates - CBSubs - Hosting - Forge - Incubator - GroupJive
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM EST to 4:00 PM EST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.428 seconds
Facebook Twitter Google LinkedIn