CB Subs Subscription Tab Disappeared

10 years 4 months ago #99744 by msquared70
AFter the update my subscription tab in user profile has disappeared. Its published. I can't uninstall it and reinstall it because its connected to the CB subs plugin.

Any suggestions?
Thanks
10 years 4 months ago #99769 by beat
msquared70 wrote:

AFter the update my subscription tab in user profile has disappeared. Its published. I can't uninstall it and reinstall it because its connected to the CB subs plugin.

Any suggestions?
Thanks


Please check in CB tabs management if by any chance you do not have 2 "subscriptions" tabs. If yes, delete the one which is not attached to the "CB Paid Subscription" plugin, in case of doublt normally the one with the smallest tabid.

One tester had once this issue, but I couldn't reproduce, so if you also had 2 subscriptions tabs, and by chance you written down what you exactly did to get that, please tell us, so we can fix.

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info
10 years 4 months ago #99774 by msquared70
no, just one instance of the tab. I did the expert upgrade. But instead of overwriting the necessary files I deleted them using ftp first then uploaded the new ones to avoid any errors. I have check permissions and they seem fine too.

mark
10 years 4 months ago #99776 by beat
msquared70 wrote:

no, just one instance of the tab. I did the expert upgrade. But instead of overwriting the necessary files I deleted them using ftp first then uploaded the new ones to avoid any errors. I have check permissions and they seem fine too.

mark


Hm, then you probably missed something. The normal upgrade way is uninstall/install: CBSubs won't loose any settings in that process.

Try following: uninstall CBSubs only, reinstall CBSubs and then the CBSubs integration plugins you had.

You also need to do same uninstall/install on the paidsubsbot and on the module.

Make sure that you don't have any small-written error in the joomla uninstaller and installer, that permissions allow the uninstall/reinstall.

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info
10 years 4 months ago #99778 by msquared70
reinstalling cbsubs corrected the problem! Thanks.

Just a side question about CB upgrades. Is there a possibility you guys will ever build an update system within the component? I've seen it on a few... it would REALLY be nice.

Uninstalling and reinstalling CB plugins can be such a pain if you've made any changes to them.

Thanks
Mark
10 years 4 months ago #99820 by beat
msquared70 wrote:

reinstalling cbsubs corrected the problem! Thanks.

Just a side question about CB upgrades. Is there a possibility you guys will ever build an update system within the component? I've seen it on a few... it would REALLY be nice.

Uninstalling and reinstalling CB plugins can be such a pain if you've made any changes to them.

Thanks
Mark


Cool, thanks for confirming you could solve your issue.

If we make such a system, it will be CB-wide, not only for CBSubs.. :)

But it won't change anything:

- settings are already preserved

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info
Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.386 seconds
Facebook Twitter Google LinkedIn