User list: send e-mail link redirects to profile

12 years 2 months ago #71413 by EgoMeo
I've create a user list and placed the e-mail field in column 3. The general settings are set to 'display e-mail form'. So far so good. When I point the mouse on the e-mail link in the user list, I see the task 'task=emailUser&uid=xx' in the status bar of the browser, but when I click the link, I'm redirected to the users profile page and have the task 'task=userProfile&uid=xx' in the address field of the browser.

Any idea what I do wrong?

P.S.: Installed version is CB 1.2 RC 2 with Joomla 1.5.3 in legacy mode.

Post edited by: EgoMeo, at: 2008/08/16 16:19

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #71477 by Rapunzl
I don't know if this will fix your error, but you're using an old version of Joomla, and they've done tons of bugfixes, including a HUGE security risk bugfix just recently. I'd recommend upgrading to Joomla 1.5.6 ASAP.:unsure:

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #71532 by EgoMeo
Jamie, thanks for your advice. It's always good to upgrade to the latest version anyway. However, unfortunately that hasn't fixed the error.

I think I have to dig into the code of CB. Maybe I'll find the root cause of the redirection there. So if anyone has an idea, where to find it, please give me a hint.

Thanks in advance.

Post edited by: EgoMeo, at: 2008/08/17 15:26

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #71540 by Rapunzl
Are you using SEF?

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #71552 by EgoMeo
No, I don't use SEF.

Maybe that would give a hint: If I open the link in a new browser window, it works as it should.

Post edited by: EgoMeo, at: 2008/08/17 20:15

Please Log in to join the conversation.

12 years 2 months ago #71584 by Rapunzl
*slaps herself on the forehead* I think I know what's wrong. The email addy itself shows, correct? It's not a link. Any portion of the row for that user automatically sends you to the profile, where the email addy can be read AND email can be sent. That's why it works in another window but not in the member list.

Jamie (Rapunzl)
Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read all CB Articles | Specially the FAQ | Help us help you
CB links: Subscribe to CB documentation | [url=http://www.joomlapolis.com/content/view/7363/37/
]Our templates[/url] | [url=http://www.joomlapolis.com/content/blogcategory/61/74/
]Paid Subscriptions[/url] | Get Hosting | Our Forge
Visit my CB Profile

My personal site Rapunzl's Reality always under reconstruction

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.404 seconds

Facebook Twitter LinkedIn