[SOLVED] New User email

1 month 4 weeks ago - 1 month 3 weeks ago #326514 by yumasan
[SOLVED] New User email was created by yumasan
We do not get emails for new user sign ups.
We have each admin account set up to receive emails and we have our user settings to administrator approval, but no emails come thru when someone signs up.
How can we fix this?

Please Log in to join the conversation.

1 month 4 weeks ago #326515 by krileon
Replied by krileon on topic New User email
Joomla 3? Joomla 4? Are emails working at all? Try sending an email to a moderator that should receive emails by using Mass Mailer in CB > User Management to see if emails are even working.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

1 month 4 weeks ago #326516 by yumasan
Replied by yumasan on topic New User email
Thanks for the quick reply.
Joomla 3.9.25.
All other emails work. We have a webstore(e-store) that sends orders just fine, a newsletter that sends emails just fine.
Web forms (contact and sign up page) that works fine.
It only seems to be the new user sign up email that never comes thru.

Please Log in to join the conversation.

1 month 4 weeks ago #326524 by krileon
Replied by krileon on topic New User email
Within CB > Configuration > Moderation ensure "Send Moderators Email" is set to "Yes". Ensure your moderators have whatever view access level you've set for "Moderators View Access Level". Next edit your moderator in CB > User Management and ensure "Receive Moderator Emails" is set to "Yes".

By new user email you mean the one that notifies moderators that a new user has registered correct? If so that email only sends after a user confirms their email address if you're using email confirmation. User approval also happens after email confirmation so you won't be notified to approve their registration until they confirm their email first.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
The following user(s) said Thank You: yumasan

Please Log in to join the conversation.

1 month 4 weeks ago #326526 by yumasan
Replied by yumasan on topic New User email
@krileon I had to change the user group for the admins for it to work, but it appears to work now.
Thanks a lot!!!!
The following user(s) said Thank You: krileon

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.193 seconds

Facebook Twitter LinkedIn