Joomla 4.2.1 breaks CB Login

5 months 6 days ago - 5 months 6 days ago #330533 by digitalspyders
[#9021] Joomla 4.2.1 breaks CB Login was created by digitalspyders
CB 2.7.3+build.2022.08.17.14.22.51.6a2f19b48
PHP 8.0.3 
Maria DB 10.4.26
Apache 2.4.6-97 FPM Application Served by Apache

After upgrading to Joomla 4.2.1, the CB login no longer works and ends in ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Sample from the server log on attempted login.

xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:37 -0500] "GET /component/comprofiler/login HTTP/1.0" 307 819 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:37 -0500] "GET /component/users/captive?Itemid=101 HTTP/1.0" 303 803 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:37 -0500] "GET /component/comprofiler/login HTTP/1.0" 307 819 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:38 -0500] "GET /component/users/captive?Itemid=101 HTTP/1.0" 303 803 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:38 -0500] "GET /component/comprofiler/login HTTP/1.0" 307 819 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:38 -0500] "GET /component/users/captive?Itemid=101 HTTP/1.0" 303 803 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:38 -0500] "GET /component/comprofiler/login HTTP/1.0" 307 819 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36"
xx.xx.xx.xxx - - [31/Aug/2022:16:46:39 -0500] "GET /component/users/captive?Itemid=101 HTTP/1.0" 303 803 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.5112.102 Safari/537.36

I restored the site back to version 4.1.5, and everything works again.

 

Please Log in to join the conversation.

5 months 6 days ago #330534 by beat
Replied by beat on topic Joomla 4.2.1 breaks CB Login
Are you by any chance using or have enabled 2FA (two-factor-authorization) ?
If yes, which one ?

This has changed to Multi-Factor authorization in Joomla 4.2 and may need a look at your settings:
www.joomla.org/announcements/release-news/5865-joomla-4-2-release.html

Best is to make a site clone and check any needed setting changes it before updating the live site.

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info

Please Log in to join the conversation.

5 months 6 days ago #330535 by digitalspyders
Replied by digitalspyders on topic Joomla 4.2.1 breaks CB Login
I have a 2FA setup for the administration but not for the front-end members.

Do you think that would still cause a conflict?

I'll create a clone and try turning it off and updating again.

Please Log in to join the conversation.

5 months 6 days ago #330536 by krileon
Replied by krileon on topic Joomla 4.2.1 breaks CB Login
Please provide your configuration for Multi-factor Authentication within Users > Manage > Options. Probably some with the new MFA implementation not working right with CB.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

5 months 6 days ago #330543 by krileon
Replied by krileon on topic Joomla 4.2.1 breaks CB Login
Have confirmed MFA is not working with CB. A fix is being worked on and should be available sometime today.

forge.joomlapolis.com/issues/9021


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

5 months 6 days ago #330548 by krileon
Replied by krileon on topic Joomla 4.2.1 breaks CB Login
This is now fixed in latest CB build release. We'll also be preparing a stable release for next week for those not using build releases. CB now supports both the old 2FA and the new MFA.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
The following user(s) said Thank You: digitalspyders

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.229 seconds

Facebook Twitter LinkedIn