[SOLVED] Installation issue

8 months 2 weeks ago - 8 months 2 weeks ago #327892 by lucablue
[SOLVED] Installation issue was created by lucablue
Hi,
I've tried to install CB Subs plug in, both in a package as in single download, and after the installation the plug in give error:

System Information
Joomla: 4.0.5
PHP: 8.0.12
Database: mysql 10.3.31-MariaDB-log

Package
File: 000_cbplug_CBSubs_MAIN-4.5.3+build.2022.01.09.00.47.09.10503e1aa.zip
Log:
Row size too large (> 8126). Changing some columns to TEXT or BLOB may help. In current row format, BLOB prefix of 0 bytes is stored inline.

How can I solve to install it?

Thank you

Please Log in to join the conversation.

8 months 2 weeks ago #327895 by krileon
Replied by krileon on topic Installation issue
Please see my reply to below same topic.

www.joomlapolis.com/forum/255-developer-members-support/244610-solved-cb-paid-subscriptions-failed#327804

Most likely database collation problem like in that topic.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

8 months 2 weeks ago #327900 by lucablue
Replied by lucablue on topic Installation issue
Hi,
I've followed the instruction reported in that topic and noy my enterly website is offline:

www.trainingtobefit.com/

It seems someting was wrong to change the collation.

Please Log in to join the conversation.

8 months 2 weeks ago - 8 months 2 weeks ago #327901 by krileon
Replied by krileon on topic Installation issue
Site seams accessible to me. Changing collation shouldn't bring down a site either. It's also safer to clone the table, change the collation, replace the original with the clone. This avoids impacting a live site during a database structure operation. It's worth noting collation issues typically happen due to the database itself having the wrong default collation for its environment. Database collations for Joomla sites should have their default set to utf8mb4_general_ci.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

8 months 2 weeks ago #327903 by lucablue
Replied by lucablue on topic Installation issue
Hi,
I've found the issue and solved.

In one of the thread you linked me, was written to change collation and click on box to change also the exist table. This coused problem.

I've restored the webisite without CB installed, changed the collation as was written in that thread and then I've installed the CB Package, with CB Paid subscription included.

Now it works.

Can you add this note in that thread for future users?

Thank you
The following user(s) said Thank You: krileon

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.208 seconds

Facebook Twitter LinkedIn