Community Builder not creating admin menu's

10 years 1 month ago #171339 by Cyk
I had installed CB1.4 on Joomla!1.7, seems it wasn't capable. So I removed it from MySQL, file manager and joomla components list. But now, when I install CB1.7 it says error creating admin menu's. And it says it is upgrading, but I want a complete fresh install of it. I think it detects the older version of community builder...

Any ideas, thanks.

I tried removing it using the topic below and installed again, but yet no luck after installing again.

Installation Process:
1.0 Beta 4 to 1.0 RC 1 Upgrade Applied Successfully.
1.0 RC 1 to 1.0 RC 2 part 1 Upgrade Applied Successfully.
1.0 RC 1 to 1.0 RC 2 part 2 Upgrade Applied Successfully.
1.0 RC 1 to 1.0 RC 2 part 3 Upgrade Applied Successfully.
1.0 RC 2, 1.0 and 1.0.1 to 1.0.2 Upgrade Applied Successfully.
1.0.2 to 1.1 Upgrade Applied Successfully.
Automatic database upgrade to current version applied successfully.


www.joomlapolis.com/forum/41-installation/93052-how-do-i-manually-remove-community-builder-urgent

Please Log in to join the conversation.

10 years 1 month ago - 10 years 1 month ago #171513 by ata271
Cause component_id in 'jos_menu'=0

Solution in phpMyAdmin:
SQL tab
1.
SELECT * FROM `jos_extensions` WHERE `name`='comprofiler'
remember the extension_id

2.

The former is 'extension_id', copy it into place
UPDATE `jos_menu` SET `component_id`=extension_id WHERE `title` LIKE '%comprofiler%'

Example:
UPDATE `jos_menu` SET `component_id`=10029 WHERE `title` LIKE '%comprofiler%'
The following user(s) said Thank You: skurvish, Yannos, LucaWebdesign, Hertak, lowtech, cpm, Cyk, LoneRider, lfpnk0, freizeitmonster and 2 other people also said thanks.

Please Log in to join the conversation.

10 years 1 month ago #171519 by Cyk
Thank You, this worked out well.

Please Log in to join the conversation.

10 years 1 month ago #174170 by lfpnk0
Thank you!

Please Log in to join the conversation.

10 years 1 month ago - 10 years 1 month ago #174189 by larsR
I am having exactly same problem, but I am not used to programming in SQL, so please explain to me, how to make the changes.

I am using Joomla 1.7.0 and communitu Builder 1.7

I also saw the answer at this adress: forum.joomla.org/viewtopic.php?p=2581003#p2581003

But I really do not know where to find id number I am looking for.

"Cause component_id in 'jos_menu'=0"

Where do I find this what is the name of the file I am looking for? Where is it located?

SOLVED IT MY SELF!

Please Log in to join the conversation.

10 years 2 weeks ago #176069 by hockey2112
Replied by hockey2112 on topic Re: Community Builder not creating admin menu's

ata271 wrote: Cause component_id in 'jos_menu'=0

Solution in phpMyAdmin:
SQL tab
1.

SELECT * FROM `jos_extensions` WHERE `name`='comprofiler'
remember the extension_id

2.

The former is 'extension_id', copy it into place
UPDATE `jos_menu` SET `component_id`=extension_id WHERE `title` LIKE '%comprofiler%'

Example:
UPDATE `jos_menu` SET `component_id`=10029 WHERE `title` LIKE '%comprofiler%'



I am receiving that same "Error building Admin Menus" error message when trying to install CB 1.7 on my JA T3 framework Joomla 1.7 website. It is a fresh new installation. I literally just installed JA T3 1.7 and immediately tried to install CB 1.7 via the Extension Manager and was presented with that error message.

when I go into the database, there is no item at all under jos_menu called "comprofiler", so there is no ID for me to update.

Any ideas on how I can fix this issue?

Thanks!

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.232 seconds

Facebook Twitter LinkedIn