[SOLVED] Cannot access protected property CB\Database\Table\UserTable::$_comprofilerUser

3 years 5 months ago - 3 years 5 months ago #293058 by othiman
Hi,

I am using Joomla 3.6.5 with Community Builder 2.1.2, PHP 5.4.16, and MYSQL version Ver 15.1 Distrib 5.5.52-MariaDB.

Every time I try to create a new user or change some of a user's data. I get to the following error message:

An Error occurred! (Es ist ein Fehler aufgetreten!)

0 Cannot access protected property CB\Database\Table\UserTable::$_comprofilerUser

Call stack
# Function Location
1 JApplicationCms->execute() /home/intern.corpsfranconia.de/administrator/index.php:51
2 JApplicationAdministrator->doExecute() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/cms/application/cms.php:261
3 JApplicationAdministrator->dispatch() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/cms/application/administrator.php:152
4 JComponentHelper::renderComponent() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/cms/application/administrator.php:98
5 JComponentHelper::executeComponent() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/cms/component/helper.php:380
6 require_once() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/cms/component/helper.php:405
7 require() /home/intern.corpsfranconia.de/administrator/components/com_comprofiler/comprofiler.php:14
8 CBController_user->saveUser() /home/intern.corpsfranconia.de/administrator/components/com_comprofiler/admin.comprofiler.controller.php:282
9 CB\Database\Table\UserTable->saveSafely() /home/intern.corpsfranconia.de/administrator/components/com_comprofiler/controller/controller.user.php:171
10 cbPluginHandler->trigger() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/CBLib/CB/Database/Table/UserTable.php:1137
11 cbPluginHandler->call() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/CBLib/CB/Legacy/cbPluginHandler.php:1294
12 autoGroupTab->setGroupAfterRegistration() /home/intern.corpsfranconia.de/libraries/CBLib/CB/Legacy/cbPluginHandler.php:881

The user is created or its data is changed anyhow, but the error message is confusing and I don't know if it has any other consequences, too.

Can someone help me with this problem?

Best regards,
Thomas

Please Log in to join the conversation.

3 years 5 months ago #293072 by krileon
You've a CB plugin installed that's doing it.

12	autoGroupTab->setGroupAfterRegistration()	/home/intern.corpsfranconia.de/libraries/CBLib/CB/Legacy/cbPluginHandler.php:881

That line is a call function. So it's calling setGroupAfterRegistration function of autoGroupTab class, which belongs to a plugin you've installed. I'm guessing something to do with assigning usergroups after registration. The stack trace doesn't go back far enough to tell you what line in what plugin is doing it specifically.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

3 years 5 months ago #293077 by othiman
Hi,

first of all thanks for the very fast answer. Do you have any hint how I can find out which plugin is causing the issue?

Best regards,
Thomas

Please Log in to join the conversation.

3 years 5 months ago #293079 by othiman
Hi,

I just found out that an old version of the auto_group plugin is causing the issue.

Thanks again for your help!

Best regards,
Thomas

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.426 seconds

Facebook Twitter LinkedIn