[#2841] J1.7 pathway not displaying correctly

9 years 2 months ago - 9 years 1 month ago #177004 by lincolnsuncity
[#2841] J1.7 pathway not displaying correctly was created by lincolnsuncity
I have created a menu link from both the GroupJive main page and a GroupJive Category page. When I navigate to either link the breadcrumb shows up correctly (e.g. Home->CB GroupJive or Home->Category Example) and when I assign a template to the link it also works correctly.

As soon as I navigate within the GroupJive interface to another page (e.g. to a category from the main GroupJive page or a group page from a GroupJive category page) the breadcrumb shows up as "Home" and the template returns to the default template.

What I want is for the breadcrumb to show something like Home->CB GroupJive->Category Example->Group and for the template to stay the same as long as I am within the GroupJive interface.

Any thoughts?

Thanks

Please Log in to join the conversation.

9 years 2 months ago - 9 years 1 month ago #177086 by krileon
Replied by krileon on topic Re: J1.7 pathway not displaying correctly
GJ generates the pathway internally as Plugin > Category > Group > Action. If it's not displaying as such then something is altering your breadcrumb after GJ has set it. You can adjust the "Plugin" breadcrumb within GJs configuration. You can also enable Dynamic ID within GJs configuration so it'll try to find a Joomla menu link for each URL and use the appropriate Item IDs.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

9 years 2 months ago - 9 years 1 month ago #177134 by lincolnsuncity
Replied by lincolnsuncity on topic Re: J1.7 pathway not displaying correctly
Thanks for the reply. I see where you can set the Dynamic ID. I set that and it still doesn't work for me.

I have created a fresh test setup and I was wondering if you can take a look. I have installed Joomla 1.7, the latest CB and GJ. I have created three categories and three groups. I don't know if setting the SEO settings in Global Configuration matters, but I have the first three checkboxes selected in that area. I have used GJ to create a menu link and I copied that link to the main menu. Login information follows:

[MOD EDIT]: Yikes, you just posted admin access to your site on a public forum! Removed for your safety. Please change your password to ensure security.

Thanks for the help.

Please Log in to join the conversation.

9 years 2 months ago #177151 by krileon
Replied by krileon on topic Re: GroupJive 2.4rc2 Breadcrumbs/Templates
Dynamic ID is only needed if you're going to use GJs (Create Menu) feature to generate Category/Group links. If all you're generating is the Frontend URL found on the plugin page then you've no need for this feature and it won't do anything. Also only internal links will work with ItemID. Joomla strips ItemID from external links when SEF is enabled.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

9 years 2 months ago - 9 years 1 month ago #177477 by lincolnsuncity
Replied by lincolnsuncity on topic Re: J1.7 pathway not displaying correctly
More info...

If I log into the site as a registered user, the breadcrumb DOES show up. Although it always shows the name of the menu link (e.g. Home > CB GroupJive) regardless of where I am in the interface. So I do not see something like Home > CB GroupJive > Category_1 > Group_1 if I am in the Group_1 page.

However, if I do not log in (e.g. Public or Guest) I only see Home > CB GroupJive on the main page. If I click into a category or group the breadcrumb shows only 'Home' and the template that I had associated with the menu link does not show up.

Any thoughts?

Please Log in to join the conversation.

9 years 2 months ago - 9 years 1 month ago #177645 by krileon
Replied by krileon on topic Re: J1.7 pathway not displaying correctly
No idea, breadcrumb is constructing perfectly fine in all my tests. Please see attached image of it working fine. This is with the generated Frontend URL from GJs backend. It also works fine (GJ 2.3) on our demosite seen below.

cbsubs1.cbdemosites.com/cb-groupjive/pluginclass?plugin=cbgroupjive&action=groups&func=show&cat=1&grp=19

Something is likely not configured correctly or is overriding the pathway after GJ trys setting it. I suppose some extension could do that which manage metadata perhaps.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.473 seconds

Facebook Twitter LinkedIn