[SOLVED] Thumbnail for uploaded videos in gallery

1 week 6 days ago - 1 week 6 days ago #326752 by kdave321
In CB Gallery, sharing a youtube link works great; the image associated with the video on youtube is pulled and displays as the thumbnail in the gallery.

If I simply upload a video ( mp4 ) , the thumbnail is apparently the first frame of the video. Many videos start blank or black. Is there any way to change the thumbnail?

I see in the backend looking at the media for the gallery, the database is storing the youtube image, so I assume it would support an image for the mp4 file.

Please Log in to join the conversation.

1 week 6 days ago #326753 by krileon
Replied by krileon on topic Thumbnail for uploaded videos in gallery

If I simply upload a video ( mp4 ) , the thumbnail is apparently the first frame of the video. Many videos start blank or black. Is there any way to change the thumbnail?

Edit the media after upload and use the Thumbnail parameter to upload your own thumbnail for the video.


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

1 week 6 days ago #326754 by kdave321
Replied by kdave321 on topic Thumbnail for uploaded videos in gallery
Ack! sorry, thought for sure I had looked at that but didn't see it. Now I do.

Thanks.

Please Log in to join the conversation.

1 week 6 days ago #326755 by kdave321
Replied by kdave321 on topic Thumbnail for uploaded videos in gallery
Oh, I saw the thumbnail upload in my Dev. server, but somehow the option was disabled in Prod. Fixed now.
The following user(s) said Thank You: krileon

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.174 seconds

Facebook Twitter LinkedIn