[CONFIRMED] Fatal error in cb.database (php 5.0.5)

12 years 3 months ago #42495 by brivox
Hi, thought I'd chip in my system info as well since I was having the same problem. This fix also worked for me. Thanks!

Database Version: 3.23.54
PHP Version: 5.0.5
Web Server: Apache/1.3.19 (Unix) FrontPage/5.0.2.2510
WebServer to PHP interface: cgi
Joomla! Version: Joomla! 1.0.13 Stable [ Sunglow ] 21 July 2007 16:00 UTC
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Relevant PHP Settings:
Joomla! Register Globals Emulation: OFF
Register Globals: OFF
Magic Quotes: ON
Safe Mode: OFF
File Uploads: ON
Session auto start: OFF
Short Open Tags: ON
Output Buffering: OFF
Open basedir: none
Display Errors: ON
XML enabled: Yes
Zlib enabled: Yes
Disabled Functions: show_source, system, shell_exec, passthru, exec, phpinfo, popen, proc_open

12 years 2 months ago #44397 by ltran
I was also having the same problem so an additional thanks for this fix.

My PHP version is 5.0.5
12 years 2 months ago #44587 by annabelt
Hi, I had the same error, which has also been fixed by this (thanks!:) )
Here's the info:
PHP: 5.0.5
Database:5.0.27
Server:Apache/1.3.37 (Unix) (lots of other stuff after this but didn't know if it would be a security risk to post that)
Joomla:1.0.12 Stable [ Sunfire ]
12 years 4 weeks ago #48381 by robinhot
yup solution works for me now (after a bit of fiddling). tx

Post edited by: robinhot, at: 2007/10/20 17:59
11 years 10 months ago #54648 by beat
Fixed as suggested for upcoming CB 1.2. Thanks B)

Beat - Community Builder Team Member

Before posting on forums: Read FAQ thoroughly -- Help us spend more time coding by helping others in this forum, many thanks :)
CB links: Our membership - CBSubs - Templates - Hosting - Forge - Send me a Private Message (PM) only for private/confidential info
11 years 5 months ago #63478 by domsmooth
Hey Beat. I was having the exact same issue, but it was not restricted to only CB. Docman was having the same issues, and a couple of other components which I had installed on php5.0.5

My site administrator is hesitant to change the version as all else seems to be working fine on this version...

Thanks!;)
Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.717 seconds
Facebook Twitter Google LinkedIn