[SOLVED] CB rokbridge phpbb3 error

10 years 9 months ago #149754 by Haddewade
[SOLVED] CB rokbridge phpbb3 error was created by Haddewade
Good day,

I have a problem and don't know what to do.

I use Joomla, CB and rokbridge.

The idea is that user logon ore register thru the website and after that can acces the forum. www.xmclub.nl The website is a dutch one, but it's easy to acces (i mean to register/logon ore acces the forum)

To show the forum on oure website i use a 'wrapper'

When i use de logon module ho came with rokbridge everything goes fine, but when i shut that down and try to use de CB logon module, witch i prefer, becouse of the safety options and checks on username, e-mail etc etc, i get an error. See below.

"Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/xmclub/domains/xmclub.nl/public_html/forum/includes/helper.php on line 67"


The helper.php file shows:

// Instantiate some basic classes
63 $user = new user();
64 $auth = new auth();
65 $template = new template();
66 $cache = new cache();
67 $db = new $sql_db();


Becouse i am not a programmer it makes no sence to me and i realy don't know what to do:(

Thanks in advance for any help to solve this problem.
Greetings,
Mark

Post edited by: krileon, at: 2011/01/03 15:39

Please Log in to join the conversation.

10 years 9 months ago #149791 by krileon
Replied by krileon on topic Re:CB rokbridge phpbb3 error
If you disable rokbridge and use the CB Login module is the issue still present? Error isn't coming from CB. Don't quite fully understand the issue. I recommend checking and likely posting on the Joomla.org boards for better understanding of what's happening with the Wrapper.

You've also posted in the CB 1.2.3 boards. Please upgrade to CB 1.3.1 and confirm if issue still present as you're numerous releases out of date. I also recommend checking your Joomla release to ensure is up to date (1.5.22).


Kyle (Krileon)
Community Builder Team Member
Before posting on forums: Read FAQ thoroughly + Read our Documentation + Search the forums
CB links: Documentation - Localization - CB Quickstart - CB Paid Subscriptions - Add-Ons - Forge
--
If you are a Professional, Developer, or CB Paid Subscriptions subscriber and have a support issue please always post in your respective support forums for best results!
--
If I've missed your support post with a delay of 3 days or greater and are a Professional, Developer, or CBSubs subscriber please send me a private message with your thread and will reply when possible!
--
Please note I am available Monday - Friday from 8:00 AM CST to 4:00 PM CST. I am away on weekends (Saturday and Sunday) and if I've missed your post on or before a weekend after business hours please wait for the next following business day (Monday) and will get to your issue as soon as possible, thank you.
--
My role here is to provide guidance and assistance. I cannot provide custom code for each custom requirement. Please do not inquire me about custom development.

Please Log in to join the conversation.

10 years 9 months ago #149807 by Haddewade
Replied by Haddewade on topic Re:CB rokbridge phpbb3 error
hmmm sorry, i wass forgotten to mention that i also used cb-connector to synchonise both user datbases.

Now i have shut down cb connector and now it's working fine.

the upgrade i will do in a day ore so.

Thx for youre repley, its wassen't quit what i was looking for but it seems to work now.

U may close this topic.

Post edited by: Haddewade, at: 2011/01/01 02:42

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.166 seconds

Facebook Twitter LinkedIn