manual user confirmation

15 years 5 months ago #2092 by alexvpp
manual user confirmation was created by alexvpp
Hello,

I am having an issue when trying to manually confirm users in the CB User managment. When I confirm, I've got the following message:

DB function failed with error number 1054
Unknown column 'sbviewtype' in 'field list' SQL=UPDATE jos_comprofiler SET `sbviewtype`='',`sbordering`='',`sbsignature`='',`user_id`='75',`firstname`='Nick',`middlename`='',`lastname`='A.',`approved`='1',`confirmed`='1' WHERE id='75'
SQL =
UPDATE jos_comprofiler SET `sbviewtype`='',`sbordering`='',`sbsignature`='',`user_id`='75',`firstname`='Nick',`middlename`='',`lastname`='A.',`approved`='1',`confirmed`='1' WHERE id='75'


Some clues?;)

Thanks

Alex

Please Log in to join the conversation.

15 years 5 months ago #2385 by JoomlaJoe
Replied by JoomlaJoe on topic Re:manual user confirmation
Looks like some how the field "sbviewtype" no longer exists in your database. Check out the jos_comprofiler table via phpmyadmin or something similar. If that is the case you will need to delete the field in CB and recreate it again.

JoomlaJoe *The developer formally known as MamboJoe*
CB Core Team

Please Log in to join the conversation.

15 years 5 months ago #3416 by alistaircochrane
Replied by alistaircochrane on topic Re:manual user confirmation
I had a similar error message... I deleted the fields and I'm trying to recreate them... but when i try to create a field it insists on putting cb_ before the field name.

so i can't recreate the fields that I need to

sbviewtype
sbordering
sbsignature

Is there a way round this. It can be done cos I managed somehow to create the sbviewtype field but I don't know how.

I'm not sure why these fields were missing, I installed the latest version of CB onto joomla 1.0.4 stable. Other than that it seems to be working ok.

Help!

Please Log in to join the conversation.

15 years 5 months ago #3417 by alistaircochrane
Replied by alistaircochrane on topic Re:manual user confirmation
It's ok.. I still don't know how I did it but I managed to create the fields

Maybe something to do with not publishing the field the first time you save it.

Please Log in to join the conversation.

15 years 4 months ago #3776 by alistaircochrane
Replied by alistaircochrane on topic Re:manual user confirmation
I had to recreate these fields again

and this time I worked out how to stop it prefixing sbordering with cb_

So in case anyone else finds this thread and has the same problem... here the way to do it...

You need to type the field name i.e. sbordering

Then click the curser so it's flashing before the s

Then hit return.

Then you should be able to move away from the field name without it adding the cb- prefix... you may need to try it once or twice.. I know there should be a logic to it somewhere!!

Please Log in to join the conversation.

15 years 3 months ago #7429 by Aly
Replied by Aly on topic Re:manual user confirmation
ran into this same issue today, and deleting the fields resolved it. But now how do you recreate the fields? I mean, what type, settings etc?

Or do I need to do it from joomlaboard?

Please Log in to join the conversation.

Moderators: beatnantkrileon
Time to create page: 0.410 seconds

Facebook Twitter LinkedIn